Träna med pulsklocka

Ett bra hjälpmedel att ha då man tränar, det är en så kallad pulsklocka. En pulsklocka visar, förutom tiden som en vanlig klocka, även din puls. Sedan finns det en del modeller som har en inbyggd GPS vilket gör att du kan se var du har rört dig och hur fort det har gått. Om du vill hitta en bra modell så kan du kolla in bästa pulsklockan enligt fitnessfrank.se. Pulsträning kan hjälpa dig att prestera bättre, oavsett om du är en erfaren tävlingsidrottare eller en energisk motionär. 

Fördelar med en pulsklocka

Det finns många bra fördelar med att använda dig av en pulsklocka. Bland annat ger den dig så att säga ett direkt kvitto på vad som händer i kroppen när du tränar. 

Om du använder pulsklockan när du tävlar får du en känsla av vilken puls du klarar av att hålla under en viss sträcka. Det oavsett om det är löpning eller cykling eller annat. 

Om du vet vilken puls du brukar ha i vanliga fall, så kan du använda din pulsklocka för att se hur bra du har återhämtat dig och hur kroppen mår. 

Sedan är den även bra för att kunna få bra koll på din egen formkurva. Du kan jämföra pulsen med den hastighet du löper med, eller det antal watt som du trampar på spinningcykeln, vilket ger en bra överblick på din formutveckling

Så, om du gillar att träna och vill ha bra koll så är det smart att satsa på en pulsklocka.

30 Jan 2021

IML.nu

© 2024 Iml.nu. Alla rättigheter förbehållna.