Kolla hälsan - Med ett blodprov

En hälsokontroll brukar man förknippa med ett besök hos läkare. De kollar pulsen, lyssnar på lungorna och sedan slår de med en hammare lite överallt för att kolla reflexerna. Ibland får man en koll i öron och hals, och man kollar oftast också vikten samtidigt. Men det går också att se hur man mår genom ett enkelt blodprov. Men hur fungerar hälsokontroller som utförs på det sättet?  

Det som kollas är något som kallas hälsomarkörer och det är en slags DNA-analys tillsammans med en analys av blodvärden. Olika företag som erbjuder hälsokontroll med blodprov har olika många markörer som ingår och det bästa är att läsa på om dem alla innan man bestämmer sig. När man sedan ska göra en hälsokontroll genom blodanalys så är det enkelt. 

Tre enkla steg

Välj först ut den typ av kontroll du vill göra. Beställ sedan själva testet online. Du kan behöva skapa ett konto men det går snabbt. Hos de du valt kan du sedan se var du kan vända dig för att lämna ditt blodprov. Glöm inte att ta med legitimation! Efter att du lämnat provet så kan du se resultatet på nätet genom att logga in på samma sida som du först skapade ditt konto. Det tar oftast inte längre än två dygn. 

Det är ett bra sätt att kolla sin hälsa och man får svar på saker som ingen läkare i världen kan hitta genom att titta dig i halsen eller knacka på ett knä. 

8 Apr 2021

IML.nu

© 2024 Iml.nu. Alla rättigheter förbehållna.